Kerala PSC | LD Clerk Previous English | 069/2017 M

Kerala psc, psc english, kerala psc english, english psc class,english psc class malayalam,kerala psc english coaching class,

1)
  Ten thousand rupees ________ a large sum?
        A) are
        B) is
        C) was
        D) has

       Ans: B) is.


2)  None of them attended the function, ______? (Use proper question tag.)
        A) did they?
        B) didn't they?
        C) don't they?
        D) do they?

       Ans: A) did they? .

 


3)  A _______ of cattle is passing through the forest?
        A) team
        B) herd
        C) group
        D) fleet

       Ans: B) herd .



4)  The workers built a bridge. (Change into passive voice)
        A) A bridge is built by the workers.
        B) A bridge has been built by the workers.
        C) A bridge was built by the workers.
        D) A bridge is building by the workers.

       Ans: C) A bridge was built by the workers.


5)  She speaks French very good. (Correct the sentence.)
        A) She speak French very good.
        B) She speaks French very well.
        C) She will speak French very well.
        D) She spoke French very good.

       Ans: B) She speaks French very well.


6)  The high price surprised him. (The underlined word belongs to which parts of speech?)
        A) Adjective
        B) Adverb
        C) Noun
        D) Pronoun

       Ans: A) Adjective .  


7)  Tom said "I am leaving for Madras tomorrow." (Report the sentence.)
        A) Tom said to he was leaving for Madras the next day.
        B) Tom said that he was leaving for Madras tomorrow.
        C) Tom said he is leaving for Madras the previous day.
        D) Tom said that he was leaving for Madras the next day.

       Ans: D) Tom said that he was leaving for Madras the next day.


8)  Find correct word among the following series.
        A) Seperate
        B) Excelence
        C) Diarroea
        D) Queue

       Ans: D) Queue.


9)  I couldn't tolerate her behaviour. (Find out the appropriate phrasal verb for the underlined word.)
        A) Put out
        B) Put down
        C) Put off
        D) Put up with

       Ans: D) Put up with.


10)  My brother works in a large office, _______ I work on my own at home?
        A) moreover
        B) firstly
        C) whereas
        D) actually

       Ans: C) whereas.


11)  She sits ______ an arm - chair. (Use appropriate preposition.)
        A) on
        B) under
        C) with
        D) in

       Ans: D) in.


12)  She has hit the nail on the head, while speaking to her relatives. (Find out the meaning of the underlined idiom.)
        A) said exactly the right thing.
        B) tried to criticize.
        C) attempted to commit suicide.
        D) tried to do a job.

       Ans: A) said exactly the right thing.


13)  I __________ a lot of friends, while I was working in Bombay?
        A) met
        B) was meeting
        C) meets
        D) meet

       Ans: A) met.


14)  Had I known this, _______.
        A) I would keep him at a distance.
        B) I would have keep him at a distance.
        C) I will have kept him at a distance.
        D) I would have kept him at a distance.

       Ans: D) I would have kept him at a distance.


15)  The old man who lives in my neighborhood is ________ University professor?
        A) a
        B) an
        C) the
        D) on

       Ans: A) a.


16)  The prefix 'anti' is used to denote which of the following word?
        A) like
        B) before
        C) against
        D) round

       Ans: C) against.


17)  There are plans to rebuild the town hall, but it ______ not happen for another five years.
        A) should
        B) do
        C) may
        D) has

       Ans: C) may.


18)  Ram and Shyam are friends. The former is short but the ______ is very stout?
        A) later
        B) latter
        C) latest
        D) last

       Ans: B) latter.


19)  Either Rajesh or his friends _______ come?
        A) was
        B) is
        C) have
        D) do

       Ans: C) have.


20)  The meaning of the term "Nota bene".
        A) exceptional
        B) noted carefully and important
        C) no need to be noted
        D) for good cause

       Ans: B) noted carefully and important.

☆☆☆☆☆☆☆☆
Kerala PSC Coaching to Success wish all our Readers a Great Future!

Post a Comment

0 Comments