Kerala PSC | LD Clerk Previous English | 077/2017 M held on:01-07-2017

Kerala psc, psc english, kerala psc english, english psc class,english psc class malayalam,kerala psc english coaching class,

1)
  The opposition party _______ a strike.
        A) call on
        B) call at
        C) call for
        D) call off

       Ans: C) call for.


2)  He belongs to a _________ family.
        A) gentle
        B) genteel
        C) gentile
        D) gentil

       Ans: B) genteel.

 


3)  Would you mind _________ of the fan?
        A) switch
        B) switches
        C) switched
        D) switching

       Ans: D) switching.



 4)  The feminine gender of 'lad':

        A) lady
        B) lass
        C) laid
        D) lier

       Ans: B) lass.


5)  If you went there, you _________.
        A) could see it
        B) can see it
        C) could have seen it
        D) could have see it

       Ans: A) could see it.


6)  Tagore is one of the greatest poets of modern India.
(Convert into comparative degree.)
        A) Tagore is greater than any other poets of modern India.
        B) Tagore is greater than many other poets of modern India.
        C) Tagore is greater than many other poet of modern India.
        D) Tagore is greater than any other poet of modern India.

       Ans: B) Tagore is greater than many other poets of modern India.  


7)  Every adult has the right to marry, __________?
(Add proper tag.)
        A) hasn't they
        B) doesn't they
        C) haven't they
        D) don't they

       Ans: C) haven't they.


8)  If you _________, I would have trained you.
        A) wanted
        B) wants
        C) will want
        D) had wanted

       Ans: D) had wanted.


9)  I met him _________ my uncle's home?
        A) at
        B) in
        C) to
        D) of

       Ans: A) at.


10)  "Have you read Othello"? The teacher asked me. (Change into reported speech.)
        A) The teacher asked me whether I read Othello.
        B) The teacher asked whether I would read Othello.
        C) The teacher asked that I read Othello.
        D) The teacher asked me whether I had read Othello.

       Ans: D) The teacher asked me whether I had read Othello.


11)  He will certainly help the poor boy. (Change into passive voice.)
        A) The poor boy will helped by him.
        B) The poor boy will be helped by him.
        C) The poor boy will have helped by him.
        D) The poor boy would be helped by him.

       Ans: B) The poor boy will be helped by him.


12)  Of the two / pens, the red / one is / the best.
          (A)                   (B)                    (C)          (D)
        A) (A)
        B) (B)
        C) (C)
        D) (D)

       Ans: D) (D).


13)  Pick out the correctly spelt word.
        A) anaesthesia
        B) anasthesia
        C) anesthesia
        D) anasthasia

       Ans: A) anaesthesia.


14)  The idiom 'Swan Song' means:
        A) a musical performance.
        B) the last public performance of an artist or athlete.
        C) song of a swan
        D) first public performance of an artist or athlete.

       Ans: B) the last public performance of an artist or athlete.


15)  Synonym of 'dismal':
        A) Cheerful
        B) Happy
        C) Gloomy
        D) Thoughtful

       Ans: C) Gloomy .


16)  Pick out the one word for: 'a secret arrangement':
        A) Collision
        B) Coagulation
        C) Collusion
        D) Coalition

       Ans: C) Collusion.


17)  As you are already here and you can surely do the work. (Convert into a simple sentence.)
        A) You are already here and you can surely do the work.
        B) Being here already, you can surely do the work.
        C) You are already here so that you can surely do the work.
        D) You can surely do the work as you are already here.

       Ans: B) Being here already, you can surely do the work.


18)  The word 'ex-parte' means:
        A) belonging to all
        B) one-sided
        C) many sided
        D) none of these

       Ans: B) one-sided.


19)  Antonym of the word : 'idiocy'?
        A) Foolishness
        B) Stupidity
        C) Sagacity
        D) Quixotry

       Ans: C) Sagacity.


20)  _________ of flowers. Pick out the right collective noun.
        A) garland
        B) swarms
        C) herd
        D) cluster

       Ans: A) garland.

☆☆☆☆☆☆☆☆
Kerala PSC Coaching to Success wish all our Readers a Great Future!

Post a Comment

1 Comments